tvååström


INREDNINGSPRODUKTER - MÅLNINGAR - SKULPTURER - FOTOGRAFIER

Bertil Åström

Under min yrkestid som Art Director med reklam har gestaltningen av uppdragen varit central. Som Art Director har jag ansvarat för det slutliga uttrycket vad gäller bild och grafisk form oavsett media: internet, film, tryckt kommunikation, förpackningar osv. Strävan för mig har alltid varit att ge de företag och produkter jag arbetat med ett eget utryck i bild och ord som gör att de skiljer ut sig från andra och blir en väsentlig del av produkten eller tjänsten. Genom åren har jag arbetat med många av våra mest kända varumärken. Det egna fotograferandet har alltid funnits parallellt med mitt tidigare huvudsakliga arbete men är numer en central del av mitt liv.


I mitt fotograferande av naturen försöker jag hitta en berättelse som, när den inträffar, ofta är snabbt övergående eller knappt förnimbar. Jag försöker fånga den förundran som många av oss känner inför naturen. I serien bilder som visas här har jag sökt en återhållen färgskala för att låta ljuset verka.


Att ta fram egna produkter har jag  gjort under de senaste åren. Det började med tre kurser på Folkuniversitetets möbelsnickarskola och har sedan fortsatt med andra kurser som tex att göra formar och gjuta betong. Att från ide’ ta fram en prototyp, intressera återförsäljare för denna och hitta ett snickeri eller annan typ av hantverkare i Sverige att sammarbeta med är en mycket stimulerande resa.


Utställningar:

Galleri Don Clarre Torekov 2015.

Frennegalleriet i Torekov 2014.

Nyfiket på Lidingö 2014.

Kontaktmail: bertilastrom@gmail.com

Copyright  © All Rights Reserved